Världens ensammaste folk

Det sägs att vi i Sverige är världens ensammaste människor. Det de syftar på är antalet ensamhushåll, alltså hushåll med endast en människa. 49% av befolkningen lever ensamma och världens ensammaste ö är Kungsholmen i Stockholm där över 80% är ensamhushåll. Det låter kanske inte så farligt att bo ensam, de flesta av oss strävar efter det när skolan börjar närma sig sitt slut, men det har sina nackdelar.

Förr i tiden, innan jakten på individualiteten tog överhanden, tog vi hand om varandra, idag finns det ingen tid för det. Det är inte längre meningen att vi ska ta hand om de äldre för det ska någon instans av samhället göra, vi överlåter allt mer av uppfostran av våra barn till skolan där individen ska växa fram. Frågan är om det är bra eller dåligt?

Personligen måste jag säga att jag tycker om att vara ensam, ibland, men jag vill inte leva helt ensam. När jag för ett antal år sedan separerat och bodde ensam i en 1a i Malmö kände jag mig rastlös när jag var hemma själv. Det slutade med att jag skaffade en lägenhet med ett par vänner jag lärt känna via nätet och det kändes genast mycket bättre. Jag är inte gjord för att vara ensam även om jag kan behöva min ensamma tid för återhämtning ibland.

Folk pratar om att bli självständiga och kunna rå sina egna liv, men det är inte så det fungerar. Vi började bygga samhällen av en anledning, vi behöver varandra. Det är tillsammans som vi löser problem, det är tillsammans vi tar oss framåt. Vi kan göra en del själva, men att nå hela vägen fram utan någon vid din sida kommer vara svårt. Så tänk på det, vi finns här för dig och du finns här för mig. Tillsammans skapar vi en bättre värld och tillvaro för alla!

Nu när tiderna är tuffa
Det känns som allt rasar ner
Tänk på alla runt dig
Dom som vill dig väl
För vi är alla här tillsammans
Ställer upp för dig, för dig

För du säger till mig att du reder dig
Men jag märker hur stressen den trycker dig
Va inte rädd att be om hjälp
Vi finns här för dig, för dig

Det finns en mening i allt som sker
Vi måste resa oss upp när vi faller ner
Du är aldrig ensam glöm inte det
Så ta min hand och följ mig med

Du har inget du behöver skämmas över nej
Hur du ser ut och vart du kommer från, vem bryr sig
För vi är alla här tillsammans
Ställer upp för dig, för dig

Vi vill att du ska veta att vi diggar dig
Du ska inte tro att du ska förändras nej
För vi är alla här tillsammans,
Vi finns här för dig, för dig

Du måste stå upp för den du é
Det är inte du det är världen som är sné
Du är aldrig ensam glöm inte det
Så ta min hand och följ mig med

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *