FN ger pris till Jacque Fressco

Inte en ny nyhet men jag gissar att ni som läser denna bloggen inte är insatta i The Venus Project så jag presenterar det här.

I juli fick Jacque Fresco ett pris kallat City Design & Community av UN DESA, en del av FN. Priset fick han för inte bara för själva designen av en ny hållbar stad utan för forskning inom social design, mänskligt beteende, innovation inom byggnadssystem, tekniska lösningar tillämpade för att förbättra livet för allla människor på jorden.

Jacque fyllde 100 år i våras och har jobbat hela sitt liv för att designa en bättrre värld. Han har ägnat sin energi,  inte bara åt tekniska lösningar, utan även hur man kan ändra kulturen för att få fram det bästa i människan. Värderingar, kultur, utbildning. Med rätt förutsättningar kan vi alla blomma och bli det bästa vi kan bli.

Se prisutdelningen nedan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *