Var inte rädd att ändra dig

För flera år sedan kom jag underfund med att man inte ska vara rädd för att ändra sig. Både vad det gäller värderingar, politiska åsikter eller vilket pålägg en ska ha på mackan. När jag kom underfund med det var jag inne i en period där jag intresserade mig mer i politiska frågor för jag trodde det var vägen att förbättra världen. Var aldrig bunden till något parti men läste en del från de flesta.

Jag ändrade mig i flera frågor, och det blev så eftersom jag läste mer och pratade med folk. Kom helt enkelt ibland på att jag hade fel, jag hade blivit motbevisad. Det är inget fel med det. Men jag har märkt att många har svårt för att ändra sig, de står gärna kvar i det trygga tänk de har vant sig vid eller av någon anledning tror är rätt eller ligger i tiden (PK).

Eftersom jag i dagsläget har tappat all förtroende för politiken handlar det inte så mycket om åsikter längre, utan mer uppfattning. Jag läser, ser dokumentärer och pratar med människor vilket gör att jag lär mig mer och när man lär sig mer kan man också dra helt andra slutsatser eller komma fram till hur det faktiskt är. Sanningen om allt kommer närmare.

Istället för det samhälle vi har idag som enligt mig inte direkt går framåt borde vi kanske konstruera ett samhälle som kan ändra sig när det kommer på (bevisas) att det har fel. Ett samhälle som grundar sig på fakta, forskning om bland annat mänskligt beteende och social planering känns mycket bättre än ett samhälle byggt på tyckande.

Jag tycker inte vi borde ha rätt till vår egen åsikt längre, det funkar inte, det är dags att vi har rätt till opartisk fakta.

Men jag kan ju alltid ändra mig om ni kan bevisa att jag har fel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *