Årskrönika 2014

Året 2014 har varit en upplevelse.IMG_2084 Året började med dagen-efter-häng på Riverside Hostel i Brisbane, kommer inte ihåg mycket av den dagen men gissar att den gick ut på att vila i hängmattan och se på tv-serier. Strax efter flyttade jag till chefens hus. För tillfället jobbade jag på Fragile Removals som flyttkarl och gjorde så fram till slutet på mars. Jobbet var fysiskt krävande men ofta mycket givande och roligt. Vi hade alltid skönt häng på baksidan vid poolen efter arbetspassen och sedan låg vi avslagna i soffan framför teven.

När jag lämnade Brisbane 1a april tog jag mig till Perth med flyget och möttes där upp av Chris, son till Peter, som jag sedan spenderade några veckor hos. Jag gick en kurs på fyra dagar om hur man arbetar på en farm där vi fick lära oss att köra traktor, en del om fårhållning och mycket annat. Det ledde sedan till ett jobb på en farm cirka 30 mil öster om Perth. Där stannade jag i tre månader.

IMG_2452

 

På farmen fick jag göra allt möjligt men grunden i anställningen var att jag skulle köra traktorn under såsäsongen. Utöver traktorkörandet (300hk traktor med 13m brett släp) vallade jag får, lagade staket, rev tak, renoverade hus med mera. Allt var mycket givande och jag lärde mig mycket om farmarbete men framförallt om mig själv som arbetare. Man är mycket mer kapabel än man kan tro.

När jobbet ledde mot sitt slut tog jag min bil och spenderade två veckor på vägarna, sov i bilen och reste runt till massor utav ställen och stannade sällan mer än en natt på varje plats. Ibland var jag i eller nära ett samhälle men ibland var jag helt ensam ute i skogen, utan täckning och ingen visste var jag var. Det var en känsla av frihet som jag kommer ha svårt att uppleva igen.

Träffade ett par fransmän som jag spenderade nästan en vecka med under den tiden. Vi hade väldigt roligt och jag såg en val för första gången, på långt avstånd med kikare.

Efter över 35 timmars resande satte jag mina fötter åter igen på svensk mark och ingen visste om det förutom min bror. Jag visste att mina föräldrar skulle åka till min gamla lägenhet i Malmö för att rensa ut den och när de kom så stod jag där och sa god morgon. Min mor blev både stum och stel och jag var tvungen att springa fram till henne innan hon föll i backen. Den närmaste veckan bestod av många överraskade ansiktsuttryck, den bästa var min bästa vän Niclas.

jag på Möllan

Tanken var att jag efter tre månader skulle åka tillbaka till Australien och spendera ytterligare ett år till där, men på grund av ekonomiska svårigheter fastnade jag i Karlshamns kommun. Livet blir aldrig som man tänkt sig och nu har jag firat både jul och nyår i Sverige och jag aldrig varit nöjdare. Livet är fantastiskt.

Min resa gjorde mig till en annan människa, min syn på livet förändras ständigt till det bättre. För varje dag som går blir jag bara lyckligare och lyckligare, säkrare på mig själv och vad jag vill med mitt liv. Trots det har jag ingen aning om vad jag ska bli när jag blir stor. Och det gläder mig!

Jag vill tacka er alla för ett fantastiskt år, både er som läser detta men också er som inte gör det. Tack! Nu välkomnar jag 2015 med stora armar och ser fram emot vad året har att erbjuda.

God fortsättning!

IMG_3172

Kommentera