Kan en kille vara kompis med en tjej?

Har jobbat natt och när man jobbar natt kommer det alltid upp spännande och intressanta ämnen som diskuteras. Det brukar luta åt det sexuella hållet.

Senast jag jobbade så kom vi in på diskussionen om en kille kan vara vän med en tjej utan att ha baktanken ”jag vill ligga med dig”. Den diskussionen har rullat i rummet tidigare nätter men med andra tjejer. Det är ett par heterosexuella män som hävdar att det går inte.

De utgår självklart från sig själva och menar på att om de är kompis med en tjej så är det med baktanken att de vill ligga. De menar inte bekanta, arbetskollegor och liknande utan bara tjejer som de umgås med som kompisar. Alltså tjejer som de kan umgås med på tu man hand, hjälpa för att vara snäll med mera.

Det slutade med att de sa till mig, ”du är undantaget”. Jag höll inte med. Jag känner att jag kan vara vän med en tjej utan att vilja ligga, framförallt går jag inte in i en vänskap med en tjej för att få ligga.

Det blev dock tyst en stund när jag frågade hur det blir med bisexuella. Kan de inte ha enbart vänskap med någon utan att vilja ligga? Men de kom snabbt förbi det argumentet och fortsatte diskussionen. Det känns som en diskussion som kommer fortsätta på denna arbetsplatsen länge.

Det bästa vore om de provar att bli vän med en tjej som de inte vill ligga med, bara för att testa liksom.

Vad känner du i frågan, kan man vara vän över könsgränserna utan att vara det för att vilja ligga?

4 comments

 1. Lindaa skriver:

  Ja man kan vara vän med en kille utan baktanke. När jag pluggade på högskola hade jag flera nära killkompisar och ibland föredrog jag att umgås med dem just för att tjejer kan vara så jobbiga ibland :) Ibland är det även lättare att prata med killar för det blir oftast inte så komplicerat, killar är enklare på något sätt.

  • Michael Lind skriver:

   Ja, men de menade att de killarna som då umgicks med dig hade en baktanke om att de skulle vilja ligga med i detta fallet dig. Men jag tror inte på teorin, men jag utgår ju från egna erfarenheter. Jag tror jag ska börja fråga min killkompisar vad de säger.

 2. Lindaa skriver:

  Tror inte att killarna hade någon baktanke. Vi var ett gäng i klassen som umgicks. Vi var de enda som var med på nollningen och därav började vi hänga med varandra. Sen vet jag ju inte vad killarna hade för tankar om oss tjejer sen, det kan jag inte säga nåt om :)

Kommentera