Killar med ”utländsk bakgrund”

Ibland undrar jag varför de tvunget måste skriva ut eventuellt annan nationell identitet, annan än svensk. Jag förstår om man behöver ange hudfärg eller hudton när det gäller om att identifiera människor, alltså signalement. Men att skriva att de har annan bakgrund än svensk när personer redan är gripna för det de misstänks för förstår jag inte. Hade de haft finskt, norskt eller kanske tyskt påbrå istället hade det inte kommenterats, för det spelar ingen roll!

Blev bara lite upprörd av en text jag hittade på Facebook häromdagen och ville bara få det ur mig, du kan läsa nedan.

Utländsk bakgrund

 

Där var så klart också en bild på ett sönderslaget ansikte i samband med denna texten.

4 comments

 1. Victor skriver:

  Sen kan man ju bli upprörd för det han var med om också. Känns som att det är värre än att han just hade skrivit att killarna hade utländsk bakgrund.

  • Michael Lind skriver:

   Det är en helt annan diskussion. Jag vet att de uppförde sig som svin, utan tvekan, men för att motverka främlingsfientligheten som fortfarande är ganska utbredd måste vi få bort fördomar. Anledningen till att de betedde sig som de gjorde var inte att de hade utländsk bakgrund. Vad det beror på kan vi inte säga någonting om för vi vet inte vilka killarna är eller vad de kommer ifrån.

 2. Petra skriver:

  Jag håller med dig Michael!

Kommentera